Nädalavahetuse kokkuvõte 05.-07.06

Nädalavahetuse kokkuvõte 05.-07.06

Reede hommikul rääkisid kõik vähegi usaldusväärsed ilmajaamad üht ja sama juttu: reedeõhtuse hüppamise võib sel nädalal kohe ära unustada ja laupäeval saaks alustada alles hilisel pärastlõunal, kui üldse. Nii saigi vastu võetud otsus, et sel nädalavahetusel hüppame vaid pühapäeval. Laupäeva hommikul tinahalli taevast nähes oli mul erandlikult hea meel: hüppepäeva ärajätmise otsus oli olnud õige.

Pühapäeval aga tervitas meid päikesepaiste. Kella 10-ks kogunesid Rapla lennuväljale Parasiili koolitatud värsked mudilased, järgneva tunni jooksul laekusid ka piloot ja kogenud langevarjurid ning pisut hiljem neli tandemõpilast. Lisaks “päris” tandemõpilastele sai instruktori kõhu all kõlkuda ka IPA, kes käis värskendamist vajava pädevusega Parasiilile näidisõpilaseks.

Parasiil oli head tööd teinud — mudilased maandusid nii, nagu vaja, ja enam-vähem sinna, kuhu vaja. Tublimad neist jõudsid juba harjutuslike avamisrõnga tõmmeteni ning esmaspäeval ootab neid ees koolituse teine osa.

Välisriikidest sisseostetud abijõude ning muud riigi- või euroabi kaasamata tehti kuus tõusu. Tänu lennuväljale lubatud MRI silmapaistvale aktiivsusele sai valveinstruktor wolli täita ka groundmaster’i ülesandeid. Kes hüpata tahtis, see seda ka sai :)

Päeva ainus intsident leidis aset Nõmme Kõrtsi köögis, kus praadide valmistamiseks kulus ebatavaliselt palju aega.

Jaga postitust